23.7.2017

Pionien aikaan

 Kesän upeampia kukkijoita .....
 tuettava napakasti.....
 niin kauniita.....
 Annikki-mummon tontilta siirretty vanha lajike...
pihani uusimpia tulokkaita...
vaalea ja hiukan tummempi kaunotar sulassa sovussa...
ihana tuoksu ....
Pionit ovat upeita ja näyttäviä kukinnaltaan mutta vaativat napakan tuennan ja siitä huolimatti tämän kesän rankkasateet ovat taittaneet painavien kukkien varret poikki.

Kyläraitilla kuljeskellessani näin eräällä pihalla erikoisemman tuentatyylin, siinä oli tehty laudoista katto pionipuskan päälle ja vielä leveät laudat sivuille tukemaan kukkien painosta taipuvia kukkavanoja. Näky oli hiukan epäesteettinen, kauniit kukat  jäivät "jämäkän" rakennelman varjoon.

Olipa pionien tuenta tapa mikä tahansa, niin sadekuurot vioittavat aina muuten niin upeat kukat. Tämän takia pionit eivät olekaan lempikukkiani ja toisena syynä on niiden vaativa istutus syvyys, josta se on niin turhan tarkka kasvi, ei sovi meikäläisen puutarhanhoitotyyliin joka on hiukkasen ronskimpi otteissaan, eikä tykkää tehdä mitääm millintarkasti.

Ensimmäiset daaliat ja jaloruusut availevat nuppujaan, viileiden säiden ansiosta espanjansiruetanoita on esiintynyt edellisiä vuosia vähemmän ja daaliatkin ovat saaneet pitää lehtensä, nuppuja on ennätysmäärin, kesän kukinnasta tulee varmaan runsas.

Helteitä odotellen , leppoisaa sapattia ystävät !

Ei kommentteja: